Catering bij zorg en welzijn

Verhoging van de productiviteit door een gezonder aanbod in de keuken van uw zorginstelling

Iedereen die gezond is levert betere prestaties! Met gezond eten en sociale contacten bereik je meer levensgeluk en vitaliteit. Hier vertellen wij niets nieuws.

Het is algemeen bekend dat door bezuinigingen in de zorg ouderen steeds verder vereenzamen. Daarom zijn de sociale contacten zo belangrijk. De behoefte om samen en lekker te eten is groot. Dit draagt allemaal bij aan minder ziektes, meer vitaliteit en meer levensgeluk.

Zorginstellingen kunnen een bijdrage leveren aan de gezondheid van hun bewoners door een gezond en verantwoord assortiment aan te bieden in de keuken en/of zorgrestaurant. Soms door eenvoudig toe te passen veranderingen kan je ook hier een groot effect teweegbrengen. Flavours to go kan hiervoor specifiek oplossingen bieden en voor u volledig de keuken en zorgrestaurant verzorgen zoals u dat wenst. Met ons concept kunt u tegen lagere kosten verse maaltijden verzorgen. Er zijn zelfs mogelijkheden tot bezorgen in het appartement. Wij kunnen dit zelfs verzorgen tot en met het inrichten van het restaurant en keuken.

Ons concept:

Het concept is in basis vrij simpel. Flavours to go zorgt er voor dat het assortiment en de wijze van aanbieden onder de loep wordt genomen en daarna worden de mogelijkheden van verbeteringen aangegeven. Praktisch en vaak direct uitvoerbaar. Als resultaat heeft uw zorgrestaurant of keuken een gezonder aanbod en het zorgt ervoor dat iedereen gestimuleerd wordt om gezonde keuzes te maken.

Onze aanpak?

Onze aanpak bestaat uit verschillende fases, volledig afhankelijk van uw wensen:

1. Inventarisatie
In de 1e fase inventariseren wij uw wensen en behoeften en die van uw bewoners.

2. Analyse
Deze fase zorgt er voor dat we na de analyse van uw zorgrestaurant of keuken inzicht hebben in uw aanbod, de wijze van presentatie, de bereiding van de producten en kosten en de baten.

3. Specialisten
Om tot een goed resultaat te komen bestaat de mogelijkheid om in de 3e fase gebruik te maken van specialisten. U kunt hierbij denken aan voedingsdeskundigen en diëtisten.

4. Het advies
In deze fase brengen wij een advies uit. In dit advies verwerken wij de oplossingen voor uw zorgrestaurant of keuken. Onze oplossingen zijn er altijd op gericht om te komen tot gezondere voeding, waarbij ook gekeken wordt naar goede en kostenbesparende oplossingen. De bewoners worden verleid om de gezonde alternatieven te kiezen.

Wat levert het u en uw bewoners op?

Uw investering moet vanzelfsprekend rendement opleveren. En dat rendement is voornamelijk gericht op meer sociale contacten, gezondheid, en levensgeluk, dat ziet er als volgt uit:

  • Sociale contacten voor uw bewoners in uw zorgrestaurant
  • Een gezond en verantwoord assortiment aangepast aan uw bewoners
  • Presentatie van het aanbod verleidt tot gezonde keuzes
  • Gezonde en vitalere bewoners
  • Verhoogde concentratie van iedereen!
  • Kostenbesparend

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw zorginstelling of een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact
met ons op. Wij maken graag kennis met u.